OVO JE STRAŠNO: Godinu dana nakon brutalne likvidacije Slaviše Krunića, njegovu firmu preuzima porodica DODIK

“Sector ADS” u prethodne dvije godine imala je godišnje prihode od nešto ispod milion KM. Krunić je bio poznatiji kao vlasnik veće kompanije Sector Security.

  • Ekonomija

  • 27. Jul. 2020  27. Jul. 2020

  • 6

Banjalučka kompanija “Prointer” preuzela je firmu “Sector ADS”, piše BiznisInfo. “Prointer” je jedna od najvećih domaćim IT kompanija dok je “Sector ADS” jedna od firmi koje su bile u vlasništvu ubijenog biznismena Slaviše Krunića.

Kako saznaje BiznisInfo, firma “Sector ADS” u prethodne dvije godine imala je godišnje prihode od nešto ispod milion KM. Krunić je bio poznatiji kao vlasnik veće kompanije Sector Security. U njegovim kopanijama ukupno je radilo više hiljada ljudi. 

Pretežna registrovana djelatnost “Prointera” je trgovina na veliko, računarima, perifernom opremom i softverima.

Pretežna registrovana djelatnost firme “Sector ADS” su “ostale uslužne djelatnosti u vezi sa informacijskom tehnologijom i računarima, što se posebno odnosi na upravljanje dokumentacijom i zaštitom iste”.

Dvije kompanije su prije nekoliko mjeseci potpisale ugovor o kupoprodaji i prenosu udjela. U međuvremenu su i regulatori odobrili ovu akviziciju.

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...