ZVIZDIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSJETU: Ambasadora Irana u BiH koji je u našoj zemlji...

Zvizdić zahvalio se ambasadoru Heidariju na dobroj i uspješnoj saradnji i na značajnom doprinosu razvoju bilateralnih odnosa.

  • Mini market

  • 29. Jul. 2020  29. Jul. 2020

  • 0

Iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića dostavljeno nam je saopćenje za medije koje proslijeđujemo u cjelosti:

"Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran Mahmouda Heidarija.

Zvizdić zahvalio se ambasadoru Heidariju na dobroj i uspješnoj saradnji i na značajnom doprinosu razvoju bilateralnih odnosa. Naglasio je da BiH i Iran imaju dobre političke i kulturne odnose, te da između dvije zemlje nema otvorenih pitanja.

Ambasador Heidari zahvalio se Zvizdiću na saradnji i potvrdio opredjeljenje Irana da razvija još bolje odnose sa Bosnom i Hercegovinom u svim segmentima.

Razgovarali su i o pandemiji koronavirusa i tom prilikom Zvizdić je izrazio nadu za brzim oporavkom Irana i građana te zemlje u borbi sa pandemijom.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Denis Zvizdić i ambasador Heidari složili su se da je u narednom periodu potrebno poboljšati parlamentarnu saradnju, te naglasili da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomske, naučne i kulturne saradnje. Zvizdić rekao je da bi, kada se steknu uvjeti, privredna delegacija Irana trebala posjetiti Bosnu i Hercegovinu kako bi se definirali modeli unapređenja ekonomske saradnje.

Ambasador Heidari prenio je i poziv predsjednika Parlamentarne skupštine IR Iran Mohammada Baghera Qalibafa zamjeniku predsjedavajućeg Zvizdiću da u narednom periodu posjeti Iran.

Zvizdić se zahvalio i rekao da je siguran da bi ta posjeta doprinijela još većem unapređenju bilateralnih odnosa.

Zvizdić poželio je ambasadoru Heidariju mnogo sreće i uspeha u daljoj diplomatskoj karijeri.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...