GIGANT IZ HERCEGOVINE RUŠI SVE REKORDE: U najgorim vremenima drastično povećali prihode...

Gigant domaće namjenske industrije, kompanija "Igman" iz Konjica drastično je uvećao prihode u prvoj polovini ove godine uprkos veoma izazovnoj situaciji.

  • Ekonomija

  • 30. Jul. 2020  30. Jul. 2020

  • 0

U prvoj polovini godine, konjička kompanija ostvarila je poslovne prihode od oko 69,4 miliona maraka, u odnosu na 52,2 miliona iz istog perioda lani te 44 miliona iz prve polovine 2018. godine, piše BiznisInfo. 

Skoro kompletni prihodi ostvareni su na stranom tržištu, čime se ova kompanija ujedno pozicionirala i kao jedan od vodećih bh. izvoznika.

Poslovni rashodi također su narasli u prvoj polovini ove godine na 67,3 miliona maraka sa oko 48,5 miliona KM.

Firma je ostvarila nešto manju neto dobit u visini od oko 5,5 miliona maraka, u odnosu na oko 8,3 miliona KM iz istog perioda lani.

Podsjetimo da je vodeća domaća kompanija iz oblasti vojne industrije, koja zapošljava više od 1.200 radnika, bila prinuđena jedno vrijeme obustaviti proizvodnju zbog pojave koronavirusa među uposlenicima.

No, to očito nije znatnije poremetilo rad firme koja je ostvarila bolji rezultat nego lani.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...