"SB" NA LICU MJESTA: Ugostitelji i muzičari na protestima u Sarajevu; Evo šta zahtijevaju (FOTO)

Ispred Parlamentarne skuštine BiH u Sarajevu danas se okupilo oko 50 ugostitelja i muzičkih radnika iz FBiH kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog toga što im je tokom epidemije koronavirusa ograničeno radno vrijeme.

  • Društvo

  • 30. Jul. 2020  30. Jul. 2020

  • 0

Oni zahtijevaju da se ukine ograničavanje radnog vremena, a ako se to ne desi, da im se plate doprinosi, jer veliki broj ljudi ostaje bez posla i nema od čega da živi.

Bojan Veselinović, advokat koji je angažovan ispred ugostiteljskih radnika u FBiH, kazao je novinarima da će od Vijeća ministara BiH tražiti, ukoliko mjere potraju, da se ukine plaćanje PDV-a ugostiteljskim objektima i da ih lokalne zajednice u kojima posluju ti objekti, oslobode od plaćanja unajmljivanja objekta dok traju mjere.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...