ŠOKANTNI SNIMCI POLICIJSKE BRUTALNOSTI: Policajci iz Arkansasa tukli čovjeka dok nije umro (VIDEO)

Na nedavno objavljenim snimcima vidi se trenutak u kojem je grupa policajaca iz Arkansasa nasilno oborila muškarca na pod i udarala ga nekoliko trenutaka prije nego što je umro.

  • Svijet

  • 31. Jul. 2020  31. Jul. 2020

  • 0

Lionel Morris (39) umro je 4. februara nedugo nakon što je uhapšen zbog krađe u trgovini.

Policija je pozvana u supermarket nakon što su zaposleni rekli da su vidjeli Morrisa i još jednog osumnjičenog kako pokušavaju ukrasti dron. Kada su policajci stigli na mjesto, Morris je krenuo bježati, a oko trgovine je uslijedila policijska potjera.

Na snimku koji je u srijedu objavila državna policija Arkansasa, vidi se kako se policija borila sa Morrisom više od šest minuta.

Čuje se kako viče od bolova i neprestano govori policajcima da ne može disati dok ga pritišću na pod prije nego što konačno izgubi svijest.

"O, moj Bože! Molim vas, pomozite mi, molim vas", vrišti Morris, koji čije lice krvari. Morris je počeo povraćati pa su ga policajci okrenuli na bok i pozvali hitnu. Umro je na putu do bolnice.

Kasnije je ljekarski inspektor utvrdio da je Morris umro od intoksikacije metamfetaminom.

Video incidenta objavljen je istog dana kada su državne vlasti razriješile službenike upletene u ovaj slučaj.

"Nakon temeljnog pregleda, tužilac je utvrdio da nema dokaza o bilo kakvom krivičnom prekršaju od policijske uprave Conwaya ili policajaca iz Conwaya koji su bili uključeni u ovaj nesretni incident", rekao je šef William Tapley u snimljenoj izjavi u srijedu.

"Nivo droge koju je gospodin Morris imao u svom organizmu i naprezanje dok se borio sa policijom, na kraju su pridonijeli njegovoj smrti", dodao je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...