DOŠAO RED I NA NJIH: U državi od 96 miliona stanovnika danas je registrovan prvi smrtni slučaj od koronavirusa

U Vijetnamu je u posljednja 24 sata zabilježena prva smrt od zaraze koronavirusom.

  • Svijet

  • 31. Jul. 2020  31. Jul. 2020

  • 0

Država sa 96 miliona stanovnika uspješno se tri mjeseca borila sa pandemijom, a zatim je prije sedmicu dana došlo do porasta broja novih slučajeva zaraze u popularnom turističkom gradu Danangu.

Vijetnamsko ministarstvo zdravstva prijavilo je danas 45 novih infekcija, što je najveći dnevni porast broja zaraženih u toj zemlji od početka pandemije, piše "The New York Times".

Vlasti u glavnom gradu Hanoiju započele su sa masovnim testiranjima na Covid-19, zatvorile barove i noćne klubove i zabranile velika okupljanja.

Prva žrtva Covida-19

Prema službenom saopćenju, danas je preminuo 70-godišnji muškarac koji se koronavirusom vjerovatno zarazio u Danangu.

Najnovijih 45 slučajeva, u dobi između 27 i 87 godina, povezano je s tri bolnice i dvije klinike u Danangu, navodi ministarstvo zdravstva, koje je tokom noći u taj grad poslalo posebnu radnu grupu zdravstvenih stručnjaka, zajedno s više od 1.000 zdravstvenih radnika.

Vlasti u Danangu upravo grade terensku bolnicu koja će imati 1.000 kreveta kako bi se olakšao pritisak na gradske bolnice, od kojih su četiri zatvorene zbog pojave žarišta.

Danang je u posljednje vrijeme bio preplavljen posjetiocima koji su iskoristili popuste namijenjene oživljavanju turističkog sektora.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...