PREDSJEDNIK SDS-a RASPALIO PO PRVOM ČOVJEKU SRBIJE: "Naša zemlja je GENERATOR KRIMINALA U REGIONU, a Vučić je..."

Predsjednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da je Srbija danas jedan od generatora kriminala u regionu i bitan međunarodni činilac u toj oblasti.

  • Regija

  • 31. Jul. 2020  31. Jul. 2020

  • 1

Tadić je na konferenciji za novinare u sjedištu SDS-a rekao da je Srbija ponovo postala plijen organizovanog kriminala i političko-tajkunskih organizacija, a da je Aleksandar Vučić čovjek koji je slomio državu, srušio sve nezavisne institucije i sistemski kriminalizovao srpsko društvo.

On je rekao da se građani zbunjuju tako što im se, jedna po jedna, plasiraju različite afere, koje se, jedna po jedna, puštaju u javnost.

„Od 2012. do danas, postoji samo jedna afera u kojoj žive, a to je sveopšta sistemska kriminalizacija srpskog društva“, naveo je Tadić.

Kazao je i da dio opozicije, kada napada Vučićev režim, ukazuje na afere na način koji je „ispod svakog potrebnog nivoa znanja i ekspertize“.

„Time otvara pukotine Vučiću da se uvijek izvuče iz afere ili situacije u kojoj se našao, od afere "Krušik", šverca naoružanja, šverca narkotika, saradnje s navijačkim grupama, upotrebe batinaša…“, naveo je predsjednik SDS-a.

Prethodnih dana, rekao je, puštane su, jedna po jedna, afere "Jovanjica", "Krušik", "Prva petoletka", to zbunjuje građane pa se, na kraju, svaka od njih zaboravi.

„Opozicija na pogrešan način usmerava pažnju javnosti kad je u pitanju afera "Krušik" i kada su u pitanju šverceri oružja. Ovih dana imamo usmeravanje pažnje na ministra Rasima Ljajića i na državnog sekretara, koji su poslednji u čitavom sistemu odlučivanja, a pre toga su Vučić, šef BIA-e, ministar policije, ministar inostranih poslova, koji odlučuju o tome gde će se transportovati oružje“, kazao je.

Naveo je da Ljajić i njegov saradnik imaju samo formalnu ulogu da daju potpis, a da se ništa od toga ne bi desilo da nije Aleksandra Vučića.

„U ovom trenutku, ne znam iz kog razloga, predstavnici opozicije preusmeravaju pažnju javnosti, medija, stručnjaka, analitičara na ono što nije bitno od onoga što je bitno. A bitan je Vučić i njegov politički kriminalni klan koji upravlja zemljom svih ovih godina“, naveo je.

Tadić je rekao da je on uspostavio strateško partnerstvo s Azerbejdžanom, a da Vučić urušava to prijateljstvo.

Naveo je da je Slobodan Tešić u vrijeme njegove vlasti bio blokiran u svakom poslu, jer je međunarodni švercer i kršio je međunarodne norme, a da je potom postao finansijer Srpske napredne stranke.

Tadić je na pitanje da li je tačno da nekoliko puta godišnje ide u Azerbejdžan o trošku te države, odgovorio da to nije tačno i da odlazi samo na forum u Dohi, ali o svom trošku.

Kazao je i da je Aleksandar Vučić u vrijeme kada je došao na vlast i obezbjeđivao prodaju oružja Armeniji, od njega, kao bivšeg predsjednika, tražio da zamoli predsjednika Azerbejdžana da nastavi da gradi put Preljina Pojate, a da Azerbejdžan obezbijedi finansiranje, a da ne traži srpsku kontragaranciju, što je on tada i učinio.

Tadić je rekao i da je Srbija u vrijeme kada je on bio predsjednik, imala najbolje rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala u regionu, da su istražili, uhapsili i procesuirali, između ostalih, Darka Šarića.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...