TRUMPU EKSPRESNO STIGAO ODGOVOR IZ "TIK TOKA": "Tu smo da ostanemo dugo"

Nakon što je američki predsjednik Donald Trump objavio da razmatra mogućnost zabrane aplikacije "Tik Tok", iz te kompanije su saopćili da nemaju namjeru da promijene kurs i da ostaju u SAD-u.

  • HiTec

  • 02. Avg. 2020  02. Avg. 2020

  • 0

U izjavi portparola kineske kompanije se navodi da ta platforma pruža milionima Amerikanaca zabavu i komunikaciju tokom pandemije koronavirusa. Odbacuju se kritike da se dijele informacije o korisnicima, prenosi RTS.

"Podaci o korisnicima 'Tik Toka' čuvaju se upravo u SAD-u, uz striktnu kontrolu pristupa zaposlenih. Najveći investitor u 'Tik Tok' je iz SAD-a. Posvećeni smo zaštiti korisničke privatnosti i sigurnosti i nastavljamo da donosimo radost porodicama i značajne karijere onima koji stvaraju platformu", rekao je portparol, a objavio "The Hill".

"'Tik Tok' je objavio snimak u kojem generalna menadžerica za SAD Vanessa Papas brani aplikaciju i ističe mjere koje je kompanija preduzela u zaštiti radnih mjesta.

"Ne planiramo nigdje da idemo", rekla je Vanesa Papas i dodala da su tu da ostanu dugo.

Ranije je predsjednik SAD-a Donald Trump izjavio da razmatra nekoliko alternativa za aplikaciju "Tik Tok" kineske firme "Byte Dance", uključujući i mogućnost zabrane.

Sa druge strane, tehnološki gigant "Microsoft" je saopćio da je u pregovorima oko kupovine kompanije u čijem je vlasništvu aplikacija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...