CRNO NA BIJELO: Emir Suljagić objavio dokumente koji dokazuju zločinačku ulogu Jelića za koju će DOBITI ORDEN OD PREDSJEDNIKA HRVATSKE! (FOTO)

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić digao je svoj glas protiv odluke predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da odlikuje optuženog generala HVO-a za ratne zločine Zlatana Miju Jelića.

  • Mini market

  • 02. Avg. 2020  02. Avg. 2020

  • 7

Suljagić je objavio i dokumente koji dokazuju ratnu ulogu HVO-a i optuženog Jelića koji je odgovornost od pravde izbjegao bjegom i skrivanjem u Hrvatskoj. “Magnum opus Zlatana Mije Jelića: korištenje zarobljenih civila kao robovske radne snage, odnosno "živog štita" na liniji razgraničenja. Ima zemalja članica EU u kojima se za ovo dobija i ordenje”, kazao je Suljagic. 

Dokumenti pokazuju kako je optuženi Jelić u nekoliko navrata odobravao odvođenje 50, 70  pa 10 bošnjačkih zarobljenika iz logora Heliodrom na rad.

alt

alt

alt

alt

(SB / Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...