VAŽNE VIJESTI IZ KOMŠILUKA: U Crnoj Gori peti dan zaredom više...

Crna Gora se priprema za parlamentarne izbore, koji su zakazani za 30. august.

  • Regija

  • 03. Avg. 2020  03. Avg. 2020

  • 0

Broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom u Crnoj Gori u posljednjih pet dana smanjio se za 300 i, prema podacima koje je u nedjelju objavio crnogorski Institut za javno zdravlje, u toj zemlji Covidom-19 zaražene su 1.762 osobe.

Statistički gledano, u Crnoj Gori je u nedjelju na 100 hiljada stanovnika zaraženo 280 osoba, dok je na vrhuncu epidemije, posljednjiih dana jula, koronavirsom bilo zaraženo 2.065 osoba ili 320 na 100 hiljada stanovnika.  

Rezultat je to, kako objašnjavaju crnogorske zdravstvene vlasti, većeg broja oporavljenih od broj novozaraženih, trenda koji će se, kako vjeruju, nastaviti.

"Očekujemo sve više slučajeva koji se oporavljaju, a sve manje novih slučajeva", saopćio je direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša, prenijela je Hina.

Izbori krajem mjeseca

On je rekao da će se parlamentarni izbori u Crnoj Gori, koji su zakazani za 30. august, održati te da, ako se mjere budu poštovale, neće doći do ugrožavanja zdravlja ni glasača niti ljudi u biračkim odborima.

"Mnoge države u svijetu i našem okruženju održale su izbore, iako su imale i goru epidemiološku situaciju od Crne Gore. Ja sam uvjeren da je održavanje izbora sigurno, a mi se moramo pomiriti sa situacijom kakva je. Mi ćemo s ovim virusom živjeti još dugo", rekao je Mugoša.

Crnogorske zdravstvene vlasti odlučile su u nedjelju, vodeći se međunarodnim preporukama, skratiti vrijeme samoizolacije sa sadašnjih 21 na 14 dana.

Od početka godine, ukupan broj registriranih slučajeva infekcije koronavirusom u Crnoj Gori je 3.258. U prvom valu ta zemlja zabilježila je svega 324 slučaja zaraze i devet smrtnih ishoda, dok su u drugom valu epidemije, koji je počeo sredinom juna, zaražena 2.934 državljana Crne Gore, a preminula su 42 pacijenta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...