STRAHOVITO NEVRIJEME U HRVATSKOJ: Vjetar čupao drveće, grad razbijao prozore... (FOTO, VIDEO)

Olujno nevrijeme zahvatilo je danas popodne Istru, i to najprije zapadnu obalu poluotoka.

  • Regija

  • 03. Avg. 2020  03. Avg. 2020

  • 0

Tamo trenutno ima obilne kiše i izražena je grmljavinska aktivnost. Olujni udar se giba prema sjeveroistoku. 

Tokom dana je na području Istre bilo lokalnih pljuskova, no popodne se razvio snažan udar na moru, koji je zahvatio Italiju te šire riječko područje. 

U Novigradu i Taru od siline nevremena srušena su brojna stabla i saopbraćajni znakovi, a na Umag se sručilo olujno nevrijeme uz vjetar brzine oko 150 km/h praćeno pijavicama koji je također čupao stabla.

DHMZ je putem Meteoalarma za danas izdao narančasti stepen upozorenja za riječku regiju i Istru.

"Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", poručili su iz DHMZ-a.

Tuča u Dugoj Resi

alt

alt

Osim Istre, promjena je zahvatila i Karlovac i Dugu Resu, gdje je padao grad veličine oraha. Stradao je i dio zgrade gradske vijećnice kojoj je vjetar otkinuo krovište.

Nevrijeme odnijelo krov gradske vijećnice u Dugoj Resi

Na terenu su vatrogasci i policija, a iz tamošnjeg DVD-a su za Dnevnik.hr rekli kako zasad nemaju podataka je li neko povrijeđen te potvrdili da je oluja odnijela dio krova vijećnice.

Grad i obilne kiše bilo je i Karlovcu, a društvenim mrežama već su se počele širiti objave o štetama u vrtovima i poljima. Neki ljudi javljaju i da im je grad porazbijao prozore.

(Index.hr)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...