BOŠNJACI U HRVATSKOJ PISALI MILANOVIĆU: "Pozivamo Vas da u ime zdravog razuma, iskrenosti i prijateljstva preispitate svoju odluku"!

Vodstvo bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj u ponedjeljak je u otvorenom pismu predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću napisalo da je iznenađeno njegovom odlukom da ispred postrojbi HVO-a koje su sudjelovale u oslobađanju RH i BiH odličje primi general HVO-a Mijo Jelić.

  • Regija

  • 03. Avg. 2020  03. Avg. 2020

  • 6

Vodstvo bošnjačke nacionalne manjine zatražilo je od predsjednika Hrvatske da preispita odluku o dodjeli odličja generalu HVO-a Zlatanu Miji Jeliću protiv kojeg je u BiH podignuta optužnica za ratni zločin.

"Neugodno smo iznenađeni Vašom odlukom da ispred postrojbi HVO-a koje su sudjelovale u oslobađanju Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine odličja primi Mijo Jelić, osoba protiv koje je u BiH podignuta optužnica za ratni zločin i koja je u bijegu, ne prejudicirajući njegovu krivnju", navodi se u otvorenom pismu Koordinacije županijskih vijeća i predstavnika bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.

"Kao pripadnici bošnjačke nacionalne manjine u RH jako nam je stalo da se odnos između Hrvatske i BiH uvijek razvija u smjeru prijateljstva, dobrosusjedskih odnosa i međusobnog uvažavanja te smatramo da Vaš odluka o dodijeli odličja osobi s tako velikim teretom stavlja na kušnju odnos dviju država i dvaju prijateljskih naroda", poručuje se u otvorenom pismu.

"Stoga Vas pozivamo da u ime zdravog razuma, iskrenosti i prijateljstva preispitate svoju odluku te svojim primjerom ucrtate put ka budućnosti boljih odnosa svih nas kojima su Hrvatska i Bosna i Hercegovina u srcu," ističe se u pismu.

Predstavnici bošnjačke nacionalne manjine poručuju kako ih povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja veseli dodijele odličja "zaslužnim pojedincima koji su svojim primjerom i žrtvama doprinijeli stvaranju današnje Republike Hrvatske."

"Bošnjaci Hrvatske se također ponose što su bili dio Domovinskog rata i pomogli u svojoj mjeri da se ostvari san svih nas koji Hrvatsku smatramo svojom domovinom", navodi se u otvorenom pismu Koordinacije županijskih vijeća i predstavnika bošnjačke nacionalne manjine u RH upućenom predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću.

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...