RADONČIĆ NAZVAO "AVAZ" I ZAMOLIO IH DA IM DA IZJAVU: Pričao je o vakcinama...

"Već određeno vrijeme u svijetu se vodi pravi nevidljivi globalni rat koja će vlada bolje zaštititi svoje građane na način da unaprijed kupi što veći broj doza vakcina za svoje građane."

  • Politika

  • 04. Avg. 2020  04. Avg. 2020

  • 1

Fahrudin Radončić, bivši predsjednik Koordinacionog tijela za zaštitu i spašavanje BiH i ministar sigurnosti, u izjavi za svoj „Avaz“ ističe da BiH mora hitno osigurati sredstva i način da što brže osigura vakcine za sve građane.

"Već određeno vrijeme u svijetu se vodi pravi nevidljivi globalni rat koja će vlada bolje zaštititi svoje građane na način da unaprijed kupi što veći broj doza vakcina za svoje građane. Uplaćuju se stotine miliona, milijarde dolara i eura i u tome prednjače vlade SAD-a i EU", navodi Radončić. Također, kako ističe, i nama susjedne Srbija i Hrvatska potpuno transparentno ulaze u utrku koja znači spašavanje života.

"Zato je nedopustivo da, prvenstveno Vijeće ministara BiH, ali i entitetske vlade, na čelu s liderima SNSD-a, HDZ-a i SDA, u roku odmah ne pokrenu mehanizme za obezbjeđivanje budžeta i načina kupovine budućih vakcina u što većem broju za sve građane BiH. Brzina reakcije će sigurno smanjiti broj mrtvih, ali i ubrzati ekonomski oporavak države u cjelini", ističe on.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...