TURISTIČKI GIGANT NA KOLJENIMA: Bez posla ostaje 4.000 radnika, ali ni to nije sve…

Dodaju da, iako su učinili mnogo kako bi spasili što više radnih mjesta, vjeruju da moraju restrukturirati organizaciju.

  • Ekonomija

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 0

"Booking Holdings" planira otpustiti 25 posto svoje ukupne radne snage kao rezultat pada potražnje za putovanjima usljed pandemije Covida-19.

Predložena otpuštanja otprilike 4.000 zaposlenika u jedinici Booking.com, započet će u septembru nakon što završe savjetovanje s “radničkim vijećima, predstavnicima zaposlenika i drugim relevantnim organizacijama”.

– Kriza Covid-19 devastirala je putničku industriju, a mi i dalje osjećamo utjecaj, jer se obim putovanja i dalje znatno smanjuje – navode iz "Bookinga".

Dodaju da, iako su učinili mnogo kako bi spasili što više radnih mjesta, vjeruju da moraju restrukturirati organizaciju.

Konglomerat posjeduje brojne web-stranice koje su pogođene padom putovanja, uključujući Booking.com, Kayak, Priceline i OpenTable.

Sa manje ljudi koji putuju, "Booking" je najnovija firma koja smanjuje obim posla. "Airbnb" i "TripAdvisor" smanjili su broj zaposlenih za 25 posto u proljeće, a izvršni direktor" Expedija" Peter Kern nedavno je rekao da je “drugi kvartal 2020. godine predstavljao vjerovatno najgori kvartal koji je turistička industrija imala u modernoj historiji”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...