KO JE VUČEVIĆEV SAVJETNIK SA MILIONSKIM NEKRETNINAMA: Iza njega stoji propala firma s dugom od više od 70 miliona dinara, a to nije sve...

Slobodan Milić Bocara, savjetnik gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koga opozicija optužuje da stoji iza gradnje naselja u vrijednosti od 40 miliona eura, vlasnik je više od 300 građevinskih parcela na teritoriji grada.

  • Ekonomija

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 0

Ovaj naprasno uspješan biznismen, iza koga stoji i propala firma sa dugom od preko 70 miliona dinara, sada je investitor luksuznih stanova.

Prema krivičnoj prijavi koju je podigao uzbunjivač iz Gradske kuće, Milić je kupovao gradsko zemljište na potezu Telepa, Veternika i Adica, a potom je grad te iste parcele, kroz eksproprijaciju, otkupljivao od njega po znatno višim cijenama. Povjerenik Narodne stranke Borislav Novaković optužio je Milića da je “direktna spona između Andreja Vučića, Miloša Vučevića i građevinske i arhitektonske mafije”.

Naime, Milićeva supruga je vlasnica dva preduzeća, “ES Capital 2013” d.o.o. i “ES Capital Rent” d.o.o., preko kojih se zidaju i iznajmljuju nekretnine izgrađene na parcelama koje su prvobitbno kupili. Do sada je izgrađeno dvadesetak stambenih zgrada, a po projektu će ih biti više od 40. Procijenjena vrijednost ove investicije iznosi oko 40 miliona eura.

Osnivački kapital firme “ES Capital 2013” d.o.o. je 2013. godine bio 1.000 dinara, a za svega sedam godina ova firma je investirala u stanove čija je vrijednost procijenjena na više 40 miliona eura.

“Kako je nastala ta koruptivna razlika iz koje se izriodilo stotine stanova i miliona eura”, pitao je Novaković, koji je u više navrata pozivao i Tužilaštvo i Agenciju za borbu protiv korupcije da istraži poslovanje Bocarinih porodičnih firmi.

Za sada, nijedna institucija se nije odazvala na poziv, a radovi na “Telepskoj dolini” i “Telepskoj dolini GRNDE” ne jenjavaju. I dok Miloš Vučević na ovakve optužbe odgovara da su u pitanju “laži”, diskreditujući i uzbunjivača i Novakovića, prema podacima iz Agencije za privredne registre, kao i katastra, činjenica je da je Milić, od kako je postao odbornik SNS i savjetnik gradonačelnika, postao ozbiljan biznismen i veleposednik.

Njegova zvanična biografija, kada je 2013. godine postavljen za Vučevićevog savjetnika, je u najmanju ruku diskretna. Po obrazovanju je “saobraćajni tehničar”, a uz status savjetnika mu je dodato “bez specijalnosti”, tako da je ostalo nejasno iz kog razloga je uopšte postavljen na ovu poziciju.

Prema saznanjima Nova.rs, Milić je završio srednju saobraćajnu školu i uglavnom se bavio privatnim biznisom, ne uvijek ovako uspješno. Jedno vrijeme je radio i na Spensu, a bio je i član Nadzornog odbora “Dnevnik holdinga”. Međutim, veliki dio novosadske javnosti smatra da je Milić zapravo samo “formalni” vlasnik preduzeća i nekretnina, kao i da je posrednik između svih drugih investitora i Grada. Zahvaljujući političkom monopolu SNS kontroliše rad svih urbanističkih instanci u gradu, od Zavoda za urbanizam, Komisije za planove, Gradske uprave za urbanizam, inspekcija… Milić je poznat kao čovjek koji “sve riješava”, čak i utiče na izmjene urbanističkih planova i spratnosti. Ukoliko se ikada neko bude i bavio legitimitetom ovakvog poslovanja, činjenica je da su bračni par Milić zvanično jedina odgovorna lica za sve, kao i da je, prilikom odabira za savetnika, upravo ovo bila Milićeva “specijalnost”.

Greb greb mu omiljena zabava

Savjetnik gradonačelnika Slobodan Milić je na nagradnoj igri Državne lutrije Srbije “Volan u ruke” 2011. godine osvojio novog BMW 318i.

“Volan fantastičnog BMW 318i otišao je u ruke Slobodana Milića iz Novog Sada, koji je za samo 60 dinara osvojio svoj auto iz snova. Greb greb srećke su već dugo Slobodanova omiljena zabava, a s obzirom da je zaljubljenik u automobile, pronašao je pravu srećku za sebe”, naveli su na sajtu Greb greb.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...