U PODGORICI NA HILJADE MRTVIH PTICA: Uzrok je...

...sinoćnje nevrijeme.

  • Regija

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 0

Veliki broj uginulih vrabaca mogao se vidjeti u Bloku pet u Podgorici, prenose Vijesti.me.

Uginule ptice nalaze se na trotoarima i zelenim površinama. Ornitolog Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) Bojan Zeković rekao je da je nevrijeme uzrok pomora ptica.

"Sigurno nevrijeme. Sada su vrapci završili s gniježđenjem i skupljaju se u krošnjama na noćenju, i to u velikim jatima. To im omogućava zaštitu od predatora i čini ih sigurnijim, ali ne i od ovakvih nepogoda. S obzirom na klimatske promjene i sve veće zagrijavanje atmosfere, time i više energije u vazduhu, oluje će biti jače i destruktivnije, a ovi prizori češći", rekao je Zeković.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...