UKC TUZLA PREKIDA KOMERCIJALNA TESTIRANJA: "Ako ću birati između Covid-bolnice i nečijeg putovanja na godišnji odmor..."

Vahid Jusufović, direktor UKC-a Tuzla, kazao je da Covid-bolnica u ovoj zdravstvenoj ustanovi ne smije ostati bez PCR testova i da se traže razni načini da se obezbijedi dovoljan broj.

  • Društvo

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 0

Univerzitetski klinički centar Tuzla od sada neće vršiti komercijalna testiranja na Covid-19, odlučio je menadžment ove zdravstvene institucije, prenose "Nezavisne novine".

Ova zdravstvena ustanova testove koje je kupila na početku pandemije, potrošila je te je odlučila obezbijediti da ima dovoljno testova za svoje pacijente. Za sada ima oko šest hiljada testova i čekaju se novi.

Vahid Jusufović, direktor UKC-a Tuzla, kazao je da Covid-bolnica u ovoj zdravstvenoj ustanovi ne smije ostati bez PCR testova i da se traže razni načini da se obezbijedi dovoljan broj.

"Ako ću birati između Covid-bolnice i nečijeg putovanja na godišnji odmor, ja biram bolnicu i osiguranike TK. Za njih sigurno neće nestati testova. U toku je nabavka različitim dozvoljenim mehanizmima i u ponedjeljak dolazi novi kontingent PCR testova od naših dugogodišnjih dobavljača, donacija, dogovora i ostalog. Uglavnom, građani TK neće ostati bez testiranja", rekao je Jusufović.

Dodao je da, ako situacija bude bolja, komercijalna testiranja možda budu vraćena. Epidemiološka situacija je takva da se u posljednjih nekoliko dana smanjio broj novootkrivenih zaraženih na testiranjima, a jučer je koronavirus u TK otkriven ko 31 osobe. Međutim, postoji bojazan od novozaraženih nakon praznika, ali i godišnjih odmora.

"Vrlo je moguće da ćemo narednih dana imati eskalaciju. Bili su blagdani, ali i generalna situacija, kako se većina ponaša i nosi masku i drži distancu", smatra Dajana Čolić, ministrica zdravstva TK.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...