SRBI ŽESTOKO NAPALI PLENKOVIĆA: "Njegov govor je dokaz da se Hrvatska još nije suočila sa svojom ustaškom prošlošću"!

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je govor hrvatskog premijera Andreja Plenkovća danas u Kninu jedan u nuzu dokaza da se Hrvatska nije suočila sa svojom zločinačkom i ustaškom prošlošću i da se ništa neće promijeniti u odnosu prema preostalim Srbima u Hrvatskoj, a kamoli prema protjeranim Srbima

  • Regija

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 0

Linta je naveo da je Plenković "ponovio niz bezočnih laži o akciji Oluja, poput toga da je to bila pravno legitimna, vojno neizbežna i politički neophodna akcija u ratu koji je nametnuo velikosrpski režim Slobodana Miloševića".

- Hrvatska će sramno, skandalozno i nerazumno učešće Borisa Miloševića na proslavi u Kninu da koristi kao argument u svijetu da je politički predstavnik Srba priznao da je protjerivanje njegovog naroda bilo opravdano i legitimno - ocijenio je Linta, prenose srbijanski mediji.

Linta ističe da je potrebno da Srbija pokrene aktivnu borbu u međunarodnoj zajednici za istinu o dešavanjima devedesetih godina 20. vijeka na prostoru bivše Jugoslavije.

On ukazuje da brojne činjenice pokazuju da je glavni krivac za rat u Hrvatskoj proustaški režima Franje Tuđmana čiji je cilj bio stvaranje hrvatske države bez Srba na ustaškim načelima.

- Tuđmanov režim je izvršio agresiju na srpski narod u Hrvatskoj koji je bio prinuđen da vodi odbrambeni rat.

Linta kaže da "tzv. domovinski rat nije nikakav odbrambeni i oslobodilački već osvajački i zločinački rat s ciljem ubijanja i protjerivanja Srba sa svojih vijekovnih područja i otimanja, pljačkanja i uništavanja srpske imovine".

Prema njegovim rečima, "zločinačka akcija "Oluja" nije ni legalna ni legitimna, jer je Hrvatska napala zaštićenu zonu Ujedinjenih nacija s ciljem etničkog čišćenja srpskog naroda ognjem i mačem".

Linta podsjeća i da je Hrvatska od završetka rata donijela niz zakonskih i podzakonskih propisa samo da bi spriječila masovan povratak protjeranih Srba u svoje krajeve u čemu je u uspjela u najvećoj mjeri.

- Učešće malog broja Srba u hrvatskim vojnim i paravojnim formacijama je bruka i sramota za njihove časne pretke i za čitav srpski narod - ocijenio je Linta, saopštio je Savez Srba iz regiona.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...