OVAKO NEŠTO SAMO RUSIMA MOŽE PASTI NA PAMET: Upoznajte Ladu Nivu u specijalnom izdanju, a tek cijena… (VIDEO)

Lada Niva ili, po novome, Lada 4×4 ne može se kupiti u zapadnom dijelu Evrope.

  • Auto

  • 06. Avg. 2020  06. Avg. 2020

  • 0

Emisijski propisi su oštri, a Lada ih ne može ispuniti. No, u većem dijelu Evrope Niva je kultni automobil, koji ima vjerne sljedbenike, a u Njemačkoj je čak neko vrijeme bila aktuelna peticija da se Lada vrati na to tržište.

Kompanija "Lux Form" iz Rusije preradila je Nivu u kamper. Vanjske dimenzije ovog vozila su 477 centimetara,  a motor je isti – 1,7-litreni benzinac sa 83 konjske snage.

U Nivi su dostupna dva kreveta, dvodijelni ormar (184 x 36 x 55 cm) i sklopivi stol. Tu su kuhinja sa sudoperom, plinskim šporetom, hladnjakom od 60 litara i ormarićima.

Tu je i mala kupaonica s biološkim WC-om te funkcionalna kuhinja. Cijena ovog kampera je od 18.250 do 24.000 eura, što je oko četiri puta skuplje od obične Lade 4×4.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...