PALI U AKCIJI "SVODNA": Inspektori Poreske uprave Republike Srpske optuženi za PRIMANJE MITA

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv inspektora Poreske uprave RS Nemanje Barovića i Mihajla Ristića zbog krivičnog djela primanje mita i trgovina utjecajem.

  • Hronika

  • 06. Avg. 2020  06. Avg. 2020

  • 0

Pod optužnicom je i Marinko Bilbija zbog krivičnog djela davanje mita.

Optužnica tereti Barovića da je sam, kao službeno lice, u toku 2018. i 2020. godine, vršeći kontrolu obračuna i plaćanja poreznih obaveza poreznih obveznika dva puta zahtijevao i primio novčani iznos, i to jednom u visini od 5.000 KM, a drugi put u visini od 5.000 eura i 250 KM da ne izvrši službene radnje koje bi morao izvršiti, te je jednom zahtijevao i primio nagradu u visini od 500 KM da korištenjem svog službenog položaja posreduje da se izvrši neka službena radnja te je na taj način počinio krivična djela primanje mita i trgovina utjecajem.

Optužnica tereti Barovića i Ristić da su zajedno, kao službena lica, 12. jula prošle godine primili poklon, odnosno novčani iznos u visini od 200 KM da u okviru svog službenog ovlaštenja ne izvrše radnju kojubii morali izvršiti, a Bilbija da je službenim licima ponudio i učinio poklon da u okviru svojih ovlaštenja ne izvrše službenu radnju koju bi morali izvršiti, čime su Barović i Ristić učinili krivično djelo primanje mita, a Marinko Bilbija krivično djelo davanje mita.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...