KLIMA TI SE, IGORE, TVRDA STOLICA: "Odgađanjem izvršenja sudske odluke pokušavaju spasiti Radojičićev poraz u Banjaluci"

SDS smatra da je do odgađanja realizacije završnog čina najveće afere u Republici Srpskoj došlo iz stranačkih interesa i pokušaja da se na taj način od izbornog poraza pokuša spasiti SNSD-ov gradonačelnik Igor Radojičić.

  • Politika

  • 06. Avg. 2020  06. Avg. 2020

  • 0

"Završni čin afere Stare autobuske stanice i ulazak novog vlasnika u posjed 60 miliona vrijedne imovine se, zahvaljujući postojanju tajnog dogovora novih vlasnika i gradskih vlasti, odgađa do završetka lokalnih izbora", tvrde u Grdskom odboru SDS-a Banja Luka.

SDS navodi da je ovo samo jedan u nizu dokaza da je afera, u kojoj je zbog niza nevjerovatnih propusta Banja Luka pretrpjela štetu veću od 100 miliona КM, izvedena u dobro smišljenoj koordinaciji novih vlasnika i gradskih vlasti.

„Niko nije naivan da povjeruje da preduzeće, kojem nije bilo dovoljno samo to što su potpuno besplatno dobili ovo zemljište, nego su tražili i na kraju i dobili odštetu od 40 miliona, sada oklijeva da uđe u posjed imovine koja mu je, nakon konačne sudske odluke, pripala prije pola godine“, kaže se u saopćenju, prenosi BN TV.

SDS smatra da je do odgađanja realizacije završnog čina najveće afere u Republici Srpskoj došlo iz stranačkih interesa i pokušaja da se na taj način od izbornog poraza pokuša spasiti SNSD-ov gradonačelnik Igor Radojičić.

„Nakon što su procijenili da bi preuzimanje dva gradska parkinga i zgrade Muzeja savremene umjetnosti RS-a, koji se nalaze na spornoj lokaciji, potopilo i posljednju nadu za uspjeh Igora Radojičića na izborima, akteri ove afere, inače svi odreda bliski vladajućem SNSD-u, donijeli su odluku da se ulazak u posjed i realizacija isplate odštete odgodi do završetka lokalnih izbora“, piše u saopćenju banjalučkog SDS-a.

Navode da su gradske vlasti, s druge strane, odlučile da se prave gluhe i nijeme pred činjenicom da Banja Luka, nakon poraza u sudskom sporu s "Autoprevozom", pored gubitka zemljišta, ovom preduzeću mora isplatiti 40 miliona КM.

Dodaje se da je svima jasno da Banja Luka nema novac da isplati ovako visoku odštetu i da postoji realna mogućnost potpunog finansijskog kolapsa.

"Umjesto da učine sve kako bi se izbjegao ovaj scenarij, gradske vlasti se ponašaju kao da ovaj, itekako veliki problem i ne postoji“, kaže se u saopštenju.

SDS poručuje da to što akteri ove afere iz stranačkih interesa privremeno pokušavaju od očiju javnosti prikriti ovaj slučaj, neće utjecati na njen krajnji ishod koji, ekonomski gledano, za Banju Luku predstavlja najveću katastrofu koja ju je do sada zadesila.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...