E, AKO IM ZIMBABVE NE SPASI TURISTIČKU SEZONU...: Crna Gora proširila listu za ulazak

Oni se nalaze na novoj listi zemalja čijim je državljanima dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

  • Regija

  • 06. Avg. 2020  06. Avg. 2020

  • 0

Državljani Azerbejdžana, Bjelorusije, Kanade, Rusije, Ukrajine i Zimbabvea od sutra mogu slobodno da ulaze u Crnu Goru, bez dodatnih ograničenja, objavilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, prenose podgoričke "Vijesti".

Ulazak u Crnu Goru omogućen je svakom državljaninu Crne Gore sa prebivalištem u Crnoj Gori i strancu sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori:

Bez dodatnih ograničenja, ako ispunjava sva tri sljedeća uslova:

1. Rezident je neke od država sa “zelene liste” ili je boravio najmanje 15 dana prije ulaska u Crnu Goru u državi sa “zelene liste”;

2. Nije u periodu od 15 dana prije ulaska u Crnu Goru do dana ulaska boravio u nekoj od država izvan “zelene liste”;

3. Nije putovao u neku ili kroz neku od država izvan “zelene liste” osim u tranzitu (tranzit je proputovanje bez zadržavanja, što se dokazuje uvidom u putni dokument). 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...