JEZIVE SNIMKE IZ SRBIJE: Voz u Srbiji izletio iz šina, od siline udarca, prednje osovine odvojile se od... (VIDEO)

Voz koji saobraća na relaciji Kraljevo-Raška iskliznuo je iz šina kod manastira Stara Pavlica zbog odrona velike količine stijena koje se i dalje nalaze na kolosjeku.

  • Regija

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 0

Lakše je povrijeđen mašinovođa koji je prebačen u Dom zdravlja u Raškoj, javlja RTS.

Osim mašinovođe, u vozu su bili samo još kondukter i jedan putnik. 

Voz je iskliznuo oko četiri sata jutros, a kako se odron nalazi odmah iza tunela, mašinivođa najvjerovatnije nije mogao pravovremeno da reaguje i zaustavi ga na vrijeme.

Od siline udarca, prednje osovine odvojile su se od ostatka voza čiji se prednji kraj nalazi van kolosjeka.

Odron je prouzrokovala velika količina padavina protekle noći. Na lokaciji su nadležni iz Željeznica Srbije koji pokušavaju da raščiste nagomilane stijene.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...