LJUDI SE HVATALI ZA GLAVU: Na licitaciji kupio zemlju u Bileći za 20 milijardi maraka?!

Risto Milenić iz Bileće ponudio je 20 milijardi i 100 maraka i tako je njegova ponuda bila posljednja na licitaciji za prodaju opštinskog zemljišta.

  • Ekonomija

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 0

Da u Bileći ništa ne može da iznenadi, primjer je i jutrošnja licitacija za kupovinu opštinskog zemljišta.

Naime, za zemljište u Čepelici Risto Milenić iz Bileće ponudio je 20 milijardi i 100 maraka i tako je njegova ponuda bila posljednja na licitaciji za prodaju opštinskog zemljišta.

A kako i ne bi bio spreman da ponudi milijarde kada je u pitanju opštinska zemlja na kojoj je bespravno sagradio objekt u kome je smješten njegov restoran.

U Bileći makar ne fali zabave, a čaršija je danas dobila još jedan povod za prepričavanje i podsmijeh. Kako je vlasnik jednog splava i restorana, riješen da kupi opštinsku zemlju na licitaciji, ponudio čak 20 milijardi maraka. Iako novac neće uplatiti niti zemlju tako lako dobiti, osigurao je da makar neko drugi ne uzme ono što smatra svojim.

Prije Milenićevih 20 milijardi i 100 maraka, Marko Zvijer ponudio je tričavih 20 milijardi maraka.

Početna cijena zemljišta bila je 2.018 maraka. Za učešće na licitaciji prijavile su se četiri osobe – Risto Milenić, Branislav Babić, Marko Zvijer i Željko Vujović.

Ponude su se nizale, a nakon što su Babić i Vujović odustali, predsjednik komisije uputio je i 26. poziv za dostavljanje ponuda. Nakon što je Zvijer licitirao na 20 milijardi, u sljedećem pozivu Milenić je na tu ponudu dodao još sto maraka, nakon čega je Zvijer, ipak, odustao.

Zemljište koje je u opštinskoj svojini, ustvari je dio zemljišta oko restorana koji je u vlasništvu Riste Milenića. Stoga su objekt i zemljište uz objekt izuzeti od prodaje, a predmet prodaje je okolno zemljište.

Jasno je da ovaj novac neće biti uplaćen te da od jutrošnje licitacije nema ništa. Opština će čekati desetak dana, a ukoliko uplate ne bude, licitacija i zvanično nije uspjela, a Milenić će ostati bez kaucije od 200 maraka.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove u Opštini Bileća Radenko Popara o licitaciji ne zna mnogo. Na naše pitanje da neobičnu licitaciju prokomentariše, rekao je da odgovore potražimo od komisije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...