DNEVNO OBRAĆANJE GORANA ČERKEZA: "Situacija je teška, ali još je..."

"...pod kontrolom."

  • Vijesti

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 0

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez rekao je da je stanje u vezi s trenutnom epidemiološkom situacijom dosta teško, ali da je pod kontrolom, prenose agencije.

Čerkez je istaknuo da veliki priliv pacijenata u bolnice ne predstavlja problem samo zbog nedovoljnog broja kreveta nego i zbog manjka osoblja koje treba da liječi hospitalizovane.

"Potrebno je uraditi i dodatne napore da se stabilizuje situacija. Potreban je i veći i jači angažman inspekcija, kao i Ministarstava unutrašnjih poslova", rekao je Čerkez, napomenuvši da je evidentno da postoji kršenje mjera i da inspekcija na tome radi.

U Vladi FBiH održan je radni sastanak na poziv premijera Fadila Novalića, kojem su prisustvovali predstavnici Federalne uprave civilne zaštite, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za inspekcijske poslove te Ministarstva zdravstva radi razmjene informacija o trenutnoj epidemiološkoj situaciji te preduzimanja i praćenja mjera u borbi protiv koronavirusa.

Čerkez je poručio da postoji niz instrumenata na raspolaganju kantonima u borbi protiv virusa, a da to nije izolacija, koju ne bi mogli izdržati, kao ni brzo širenje zaraze.

Na radnom sastanku je dogovoreno da se u ponedjeljak, 10. augusta, federalni premijer sastane sa premijerima kantona, ministrima zdravstva te predstavnicima Federalne uprave za inspekcijske poslove, Civilne zaštite i sa dva predsjedavajuća Parlamenta FBiH kako bi razgovarali o mjerama i pojačavanju aktivnosti radi sprečavanja širenja virusa. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...