HOĆE LI PREMIJER NENADIĆ ISPUNITI OBEĆANJE: Izolatorij na Bjelavama trebao bi biti osposobljen danas...

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić obećao je jučer da će za 24 sata biti osposobljen prostor za privremeni izolatorij Kantona Sarajevo u paviljonu Studentskog centra na Bjelavama.

  • Vijesti

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 0

Ekipa "Faktora" posjetila je jutros Studentski centar da vidimo je li počelo uređivanje prostora za izolatorij. Na ulazu u Studentski centar zasustavio nas je portir i kazao:

- Još niko od radnika nije ušao u krug Studentskog centra i, koliko znam, svi su na sastanku.

Trudio se da dobije telefonom direktora ili upravnika Studentskog centra kako bi nam dozvolili da snimimo zgradu gdje će biti privremeni izolatorij, ali nije uspio dobiti nikoga od njih. 

Ipak, uslikali smo ženu koja je prala prozore i kroz ogradu nam je rekla da ona radi svoj posao, a kada će doći ostali radnici, nije joj poznato.

Hoće li izolatorij biti spreman za prijem pacijenata za 24 sata, kako je obećao premijer Nenadić, teško je ocijeniti.

U privremenom izolatoriju trebali bi biti smješteni pacijenti oboljeli od koronavirusa s lakšom i srednje teškom kliničkom slikom.

Radi se o privremenom izolatoriju koji će biti u funkciji, dok se u krugu Opće bolnice ne rekonstruira objekt nekadašnje garnizonske ambulante, u kojem će biti smješten izolatorij Kantona Sarajevo, kapaciteta od oko 100 osoba, a koji će se, prema najavama, u narednih mjesec i po uspostaviti uz pomoć i podršku UNDP-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...