PARFIMERIJA U PLAMENU: Bacili molotovljev koktel na radnju i UMALO ZAPALILI DVIJE ŽENE (VIDEO)

Policija u Novom Sadu uhapsila je D. M. (39) i D. M. (36) iz Šapca zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

  • Hronika

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 0

Sumnjiče se da je 3. avgusta ove godine D. M. (39), koristeći zapaljivu tečnost, izazvao požar u parfimeriji “Tiffany shop” u Primorskoj ulici u Novom Sadu, a da ga je D. M. (36) dovezao na mjesto događaja, piše "Blic".

Obojica su zadržana do 48 sati i bit će privedeni, uz krivičnu prijavu, Osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu, piše Srpskainfo.

U trenutku incidenta, u parfimeriji su bile radnice koje su neposredno nakon požara ispričale da se “sve desilo u sekundi”.

Radnica Bojana Mikalački, koja je u tom momentu izlazila iz magacina, prvo što je pomislila je kako što prije mora izvući sebe i kolegicu Svjetlanu iz trgovine, jer je vatra već krenula da guta sve pred sobom.

– Izlazila sam iz magacina nešto pred zatvaranje radnje kada sam čula eksploziju. Vidjela sam plamen i potrčala njemu te sam naletjela na mladića, odnosno, kako mi je odmah bilo jasno, napadača. Nosio je masku, ali djeluje mi da je bio veoma mlad. Još je stajao u radnji. To je sve trajalo nekoliko sekundi. U svom tom šoku bilo mi je jedino bitno da prvo pozovem Svjetlanu, koja je bila izašla u drugu prostoriju, u toalet, bojala sam se da će ostati unutra i da će se ugušiti ili izgorjeti – rekla je Bojana.

Svjetlana je čula Bojanu i ubrzo su istrčale napolje te zatekle napadača ispred prodavnice. On je u tom trenutku, kako kažu, krenuo da bježi ka jednom automobilu koji ga je čekao nekoliko metara dalje od raskrsnice gdje se nalazi “Tiffany”.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...