ŠTA BI BILO DA JE ZRĆE RADILO: Novo žarište u Njemačkoj, maturanti se zarazili na...

Maturanti su bili na ostrvu Pagu, a putovanje im je organizovala turistička agencija specijalizirana za parti putovanja.

  • Društvo

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 0

Njemačke zdravstvene vlasti otkrile su novo žarište koronavirusa u distriktu Göppingen, sjeverno od Stuttgarta, a riječ je o maturantima koji su se, kako javljaju njemački mediji, zarazili dok su bili na odmoru u Hrvatskoj.

Njemački portal T-online.de prenosi da je koronavirus potvrđen kod desetoro maturanata nakon povratka iz Hrvatske.

Maturanti su bili na ostrvu Pagu, a putovanje im je organizovala turistička agencija specijalizirana za parti putovanja.

Glasnogovornica distrikta Göppingen objasnila je da je prvo otkriveno devet slučajeva, a naknadno i deseti i da su svi u samoizolaciji, prenosi zagrebački portal Index.hr.

T-online.de navodi da su maturanti prve simptome primijetili po povratku s odmora. Na odmoru je bilo njih 15, a 50 osoba koje su im kontakti su u karantinu od dvije sedmice.

T-online.de dodaje da ima još zaraženih koji su se vratili iz drugih zemalja i saveznih država Njemačke.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...