OBJAVLJEN USPORENI SNIMAK EKSPLOZIJE U BEJRUTU: Krater dubok 40 metara, potraga za 60 nestalih ljudi

Novi snimak (slow motion) pokazuje užasavajući trenutak smrtonosne eksplozije u Bejrutu pojavio se na internetu.

  • Svijet

  • 09. Avg. 2020  09. Avg. 2020

  • 0

Kratki klip koji je objavio Russia Today prikazuje kako stanovnici gledaju u veliki oblak gustog dima u obliku gljive koji je proizvela prva eksplozija, a nekoliko kasnije se začula mnogo snažnija i glasnija eksplozija.

Također, vide se i brojni ostaci koji su letjeli u svim pravcima.

U eksplozijama je poginulo više od 150 ljudi, a više od 300.000 je ostalo bez domova. Zdravstvene službe su saopćile da traje potraga za više od 60 osoba koje se još uvijek smatraju nestalim. Spasilački timovi pretražuju ruševine u nadi da će pronaći preživjele.

Razorna eksplozija u Bejrutu stvorila je krater dubine 43 metra, objavio je u nedjelju jedan libanonski izvor, citirajući francuske pirotehničare koji su stigli u libansku prijestolnicu.

Eksplozija "je stvorila krater dubok 43 metra", rekao je sigurnosni izvor.

Francuska daje logističku potporu Libanu u koji je poslala policijske i istražne ekipe, kao i medicinsku pomoć.

U nedjelju se održava i virtuelna konferencija svjetskih čelnika o prikupljanju pomoći za Bejrut koju su organizirali Francuska i Ujedinjeni narodi.

alt

Zvaničnici su eksploziju povezali s 2.750 tona amonij-nitrata, visokoeksplozivne hemikalije koja se koristi za bombe i đubrivo, a koji je bio u skladištu u luci. Međutim, tačan uzrok eksplozija tek treba biti ustanovljen. Libanski predsjednik Michel Acun ne isključuje mogućnost da je eksplozija izazvana raketom ili bombom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...