DRAMA NA NEBU: Ruski lovac presreo američki avion, velikom brzinom se približavao ruskoj granici...

Ruski lovac Su-27 presreo je jučer izviđački američki avion EP-3E iznad Crnog mora, saopćio je ruski Nacionalni centar za kontrolu odbrane.

  • Svijet

  • 10. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 1

Kako se navodi, sistemi za kontrolu ruskog zračnog prostora otkrili su zračnu metu iznad neutralnih voda Crnog mora koja se približavala granici Rusije.

Ruski avion Su-27 podignut je kako bi presreo metu. Posada ruskog lovca približila se zračnoj meti na sigurnu udaljenost i identifikovala je kao strateški izviđački avion EP-3EU, navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Američki avion nije narušio rusku granicu i, nakon što se udaljio od nje, ruski avion se sigurno vratio u bazu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...