KORONA SE VRATILA: Ova zemlja ima rekordan dnevni broj smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom...

U svijetu je, prema podacima Reutersa, zaraženo više od 19,73 miliona ljudi, dok ih je 726.414 umrlo.

  • Svijet

  • 10. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 0

Australija je u ponedjeljak zabilježila rekordan dnevni broj smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom, dok je broj novozaraženih najniži u posljednjih 14 dana.

Službenici druge najnaseljenije australske države Viktorije, koja je postala žarište u drugom valu zaraze, izvijestili su da je u posljednja 24 sata od virusa umrlo 19 ljudi. Uz smrti koje su zabilježene u drugim državama, to predstavlja najveći pojedinačni porast broja smrtnih slučajeva.

Viktorija je u posljednja 24 sata zabilježila i 322 nova slučaja zaraze, što je najmanji dnevni broj od 29. jula.

Australija je sa oko 21.000 zaraženih i 314 smrti još daleko od brojnih drugih razvijenih država.

Brazil je zabilježio 23.010 novih slučajeva zaraze i 572 smrti od zaraze uzrokovane koronavirusom, izvijestilo je u nedjelju ministarstvo zdravstva. U toj zemlji je od početka pandemije zaraženo 3.035.422 ljudi, dok je broj umrlih porastao na 101.049.

Meksičko ministarstvo zdravstva izvijestilo je da je u nedjelju potvrđeno 4.376 novih slučajeva zaraze i 292 smrti, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 480.278, a umrlih na 52.298.

Meksiko je treća zemlja po broju umrlih, iza SAD-a i Brazila.

Kina je izvijestila u ponedjeljak da je u nedjelju potvrđeno 49 novih slučajeva zaraze, za razliku od 23 nova slučaja dan ranije.

Nacionalni štab saopćio je da je 35 novih slučajeva uvezeno iz inozemstva. Nisu zabilježeni novi smrtni slučajevi.

Kina je zabilježila i 31 novi asimptomatski slučaj zaraze nakon što je dan ranije zabilježeno 11 takvih slučajeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...