RAZMATRANJE ŽALBE U SRIJEDU, HOĆE LI LOKALNI IZBORI U BiH BITI ODGOĐENI: Ima li firma pod Dodikovom kontrolom, dokaze…

Ured za razmatranje žalbi BiH prihvatio je da razmatra žalbu na odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH o izboru kompanije koja će štampati glasačke listiće za ovogodišnje lokalne izbore.

  • Politika

  • 10. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 1

Ovu informaciju potvrdila je predsjedavajuća Ureda Željka Klobučar.

– Još nismo razmatrali spomenutu žalbu, ali grupa kompanija koje su se žalile na odluku CIK-a, dostivila je dokaz i uplatila oko 7.000 KM – pojasnila je Klobučar.

Dodala je da je sjednica Ureda za razmatranje žalbi BiH zakazana za srijedu, piše "Avaz".

– Na toj sjednici žalba će biti razmatrana i isti dan ćemo donijeti odluku – istaknula je Klobučar.

Podsjećamo, podnosilac žalbe je grupa ponuđača, i to „Atlantik“ iz Banje Luke te kompanije „Igepa bh“ i „Farma prom“ iz Sarajeva.

Prema okvirnom sporazumu, posao štampanja glasačkih listića, dodijeljen firmi „Unioninvestplastika“ d. d. Sarajevo, vrijedan je 805.528,51 KM sa PDV-om. Nakon toga je uslijedila žalba na ovu odluku CIK-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...