JER, POLITIKA JE NAJVAŽNIJA: U Crnoj Gori popustili epidemiološke mjere zbog izborne kampanje

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti ublažilo je pojedine epidemiološke mjere u Crnoj Gori kako bi političkim partijama bila omogućena izborna kampanja, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Regija

  • 10. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 0

Parlamentarni i lokalni izbori u Andrijevici, Budvi, Tivtu, Kotoru i Gusinju održavaju se 30. avgusta. Nacionalno koordinaciono tijelo odobrilo je javna okupljanja najviše 50 ljudi u zatvorenim prostorima i 100 na otvorenom. Do sada je u zatvorenim prostorima bilo dozvoljeno okupljanje najviše 20, a na otvorenom do 40 ljudi.

"Na zahtjev većeg broja političkih subjekata i iskazane potrebe za direktnom komunikacijom s biračima i kvalitetnijeg prezentovanja izbornih programa, predložemo da se omoguće politički skupovi u zatvorenom i na otvorenom prostoru uz ograničenje broja prisutnih i obavezno poštovanje propisanih epidemioloških mjera - održavanja distance, higijene ruku i nošenja zaštitnih maski. Na otvorenom je dozvoljeno okupljanje do 100 lica, a u zatvorenom do 50, uz odgovornost političkih subjekata za organizaciju i poštovanje mjera tokom održavanja skupa", navode u Nacionalnom koordinacionom tijelu.

Iz tog Vladinog tijela istaknuli su da postoji veliko interesovanje inostranih medija i stranih posmatračkih misija za izborni proces u Crnoj Gori, zbog čega se predlaže definisanje posebnih uslova kojima bi se omogućio njihov nesmetan ulazak i boravak u Crnoj Gori. Navodi se da će nadležni postupati u skladu s važećim protokolom za popuštanje mjera u međunarodnom saobraćaju i preporukama Evropske komisije.

Iz Nacionalnog koordinacionog tijela pozvali su Ministarstvo prosvjete da pripremi plan za početak školske godine, u skladu s epidemiološkim mjerama.

"Pozivamo Ministarstvo prosvjete i Institut za javno zdravlje da pripreme i definišu pretpostavke za početak školske godine u redovnom terminu i u punom kapacitetu. Pohađanje nastave, boravak u školi i predškolskim ustanovama imaju nezamjenjivu obrazovno-vaspitnu ulogu. Stoga je potrebno pravovremeno pripremiti jasne preporuke kako bi se na zdravstveno bezbjedan način omogućilo redovno odvijanje aktivnosti u svim školskim i predškolskim ustanovama u državi", navodi se.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...