AIDA PILAV O GODIŠNJEM ODMORU: "Zaista ne smatram da je bilo šta loše u tome da..."

"...imamo pravo na odmor."

  • Politika

  • 11. Avg. 2020  11. Avg. 2020

  • 0

Doktorica Aida Pilav, šefica Kriznog štaba Kantona Sarajevo, kazala je za N1 da ne vidi ništa loše u tome što je iskoristila svoj godišnji odmor.

Pilav je izjavila da su to redovni godišnji odmori koji su nastupili nakon što su "u maju isporučili korona free Sarajevo".

"Ja sam neko ko 31 godinu radi u zdravstvenom sistemu, nikada nisam napuštala zdravstveni sistem ove zemlje, ni u ratu. Učestvovala sam u svim reformskim procesima. Sve što sam naučila, naučila sam u svojoj zemlji. S velikim iskustvom i znanjem sam stala na čelo kolone u Sarajevu", kazala je Pilav dodavši:

"To su bili naši redovni godišnji. U maju smo isporučili korona free Sarajevo. Kolege su već tada bile u zamoru. Radni dani su bili po 18 sati. Ne smatram da je bilo šta loše u tome da imamo pravo na odmor", izjavila je ona.

Podsjećamo, zbog odlaska na godišnji odmor u Tursku, Klub Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo zatražio je njenu smjenu uz navode da odlazi na godišnji odmor u jeku pandemije te da, kada se svim građankama i građanima preporučuje da ne napuštaju granice BiH, šefica Kriznog štaba odlazi na odmor izvan granica zemlje.

Pilav je u međuvremenu prekinula godišnji odmor i došla na posao u ponedjeljak, 10. augusta. Uradila je to nakon što je Mario Nenadić, premijer KS, zatražio protekle sedmice da svi prekinu odmore zbog povećanog broja slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...