NA POLA PUTA IZMEĐU DF-a i HDZ-a: Udruženje logoraša Žepče osporava imenovanje Malićbegovićke; "U ratu je bila izvan uzusa liječničke etike"

Iz DF-a su naglasili kako je Malićbegović nestranački kadar.

  • Politika

  • 11. Avg. 2020  11. Avg. 2020

  • 0

Udruženje logoraša Žepče odlukom Upravnog odbora uputilo je dopis Skupštini KS, predsjedavajućem i Kolegiju Skupštine, kojim osporavaju kandidaturu Draženke Malićbegović za ministricu zdravstva u Vladi KS, a koju je predložila Demokratska fronta.

Iz DF-a su naglasili kako je Malićbegović nestranački kadar, ali izvori NAP-a tvrde da se ona može dovesti u vezu s HDZ-om BiH te da je iz te kvote imenovana za pomoćnicu ministra civilnih poslova BiH. U dopisu se vrlo jasno aludira na ratnu prošlost doktorice Malićbegović, odnosno da su mnogi pacijenti bili uskraćeni za zdravstvenu brigu i adekvatno liječenje gdje je ona bila među vodećim ljudima u Žepču.

„Predložena kandidatkinja je u tom turbulentnom vremenu, u vremenu u kojem su životi mnogih teže ranjenih bili očajni, u kojim su njihovi životi zavisili od zdravstvene brige i odnosa onih koji su bili zaduženi za tu brigu, vršila vrlo odgovornu dužnost, dužnost glavnog liječnika za ratne zarobljenike i civile zatočene u logor. Na toj dužnosti predložena kandidatkinja nije položila ispit iz profesionalnizma, bila je izvan uzusa profesionalnog odnosa i liječničke etike, jer se prilagođavala datoj situaciji u kojoj je, umjesto da liječi i pomaže ranjenim, bila više u okrilju ondašnjih jahača apokalipse“, navodi se u dijelu dopisa. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...