TUGA DO NEBA: Klanjana dženaza Belmi Šoljanin, ženi koja je majkama brisala suze (FOTO)

Na gradskom mezarju Vlakovo u Sarajevu danas je klanjana dženaza 37-godišnjoj majci troje djece i direktorici Instituta za majku i dijete Belmi Šoljanin.

  • Vijesti

  • 11. Avg. 2020  11. Avg. 2020

  • 0

Na gradskom mezarju Vlakovo u Sarajevu danas je klanjana dženaza 37-godišnjoj majci troje djece i direktorici Instituta za majku i dijete Belmi Šoljanin.

Ona je prekjučer preminula u izolatoriju na Podhrastovima u Sarajevu od posljedica koronavirusa. Belma će ostati upamćena kao velika humanitarka i filantropkinja koja je godinama nesebično pomagala mladim majkama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva.

Šoljanin, koja je bila zaražena koronavirusom, porodila se prije četiri dana u Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS-a i na svijet donijela zdravog dječaka koji je negativan na virus. Ovo je prvi slučaj u BiH da je od posljedica koronavirusa život izgubila porodilja.

Uz tek rođenog sina, iza nje su ostali i suprug i dvije kćerkice, a njih troje su, također, trenutno pozitivni na koronavirus i nalaze se u kućnoj samoizolaciji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...