DIREKTORICA IZETBEGOVIĆ IMA NOVE LOŠE VIJESTI: "Preminulo dvoje pacijenata. Korona je grozna, potpuno nepredvidiva"

U Kantonu Sarajevo imamo 11 novih pozitivnih na novi soj koronavirusa, potvdila je prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica Klinčkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). 

  • Vijesti

  • 11. Avg. 2020  

  • 3

Osim 11 osoba iz Kantona Sarajevo, COVID-19 još imaju dva uzorka iz Cazina, te po jedan iz Ključa, Bihaća i Visokog.

"U izolatoriju na Podhrastovima imamo 81 bolesnika, od toga je pet pacijenata na intenzivnoj njezi. Imamo najavu za prijem nova tri bolesnika", dodala je prof. dr. Sebija Izetbegović. 

Direktorica KCUS-a je podvukla da je situacija malo bolja po broju novozaraženih u Kantonu Sarajevo, ali da su teški slučajevi.

"Dvoje je umrlo, imali su i leukemiju, pa teški srčani bolesnik. Imamo još jednog teškog bolesnika sa srčanim bolestima od ranije. Borimo se, ali je korona grozna. Potpuno nepredvidiva", kazala je prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a za Radiosarajevo.ba.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...