OPET ĆE SE ZAKUHATI: Donald Trump koronavirus nazvao "kineskom kugom", spominjao i Georgea Washingtona...

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da će Amerikanci morati naučiti kineski jezik ukoliko njegov protukandidat Joe Biden pobijedi na predsjedničkim izborima 3. novembra, prenosi Anadolija.

  • Svijet

  • 12. Avg. 2020  12. Avg. 2020

  • 0

Trump je tokom gostovanja u radioemisiji oštro kritizirao stav svog demokratskog rivala Bidena o Kini.

"Ako ja ne pobijedim na izborima, Kina će postati vlasnik SAD-a, a potom će Amerikanci morati naučiti govoriti kineski", rekao je aktuelni američki predsjednik.

Bliski odnosi s kineskim predsjednikom

Podsjetio je da je imao bliske odnose s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom prije izbijanja pandemije koronavirusa.

"Naši odnosi više nisu baš veoma dobri, jer nisu uradili ono što je bilo potrebno oko pitanja Covida-19", rekao je Trump.

Napominjući da se dugo nije susretao s Xi Jinpingom, Trump je kazao da je virus koji se pojavio u Kini, utjecao i na njegov politički stav.

"Prije nego što je kineska kuga (Covid-19) došla u našu zemlju, mislim da bi me čak i George Washington teško pobijedio na izborima", kazao je Trump u svom već prepoznatljivom stilu.

Trump je krajem jula čak pozvao i na odgađanje novembarskih predsjedničkih izbora navodeći mogućnost prevara koje bi se mogle desiti prilikom glasanja putem pošte.

Kako je napisao na društvenoj mreži Twitter, glasanje putem pošte moglo bi dovesti do prevara i netačnih rezultata.

Trump protiv slanja listića u inostranstvo

"To će biti velika sramota za SAD. Odgodite izbore dok ljudi ne budu mogli pravilno i sigurno glasati", napisao je Trump.

Prijedlog je uslijedio mjesecima nakon što je Trump izrazio protivljenje zbog slanja glasačkih listića poštom usljed pandemije koronavirusa, za koju je rekao da će dovesti do "namještenih izbora".

Predsjednički izbori u SAD-u planirani su za 3. novembra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...