POJAVILE SE NEJASNOĆE U VEZI SA SAHRANOM RAJKA DUJMIĆA: Ovo je puna istina

Idućeg ponedjeljka od legendarnog tekstopisca i muzičara Rajka Dujmića u zagrebačkom Krematoriju oprostit će se porodica, prijatelji, kolege i poklonici njegovog rada.

  • Estrada

  • 12. Avg. 2020  12. Avg. 2020

  • 0

Nakon što je umro od posljedica povreda zadobivenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 29. jula, porodica je organizovala ispraćaj u zagrebačkom Krematoriju 17. avgusta u 10 sati.

Ranije su u saopćenju najavili kako neće biti počasne straže institucija, međutim došlo je do promjene. Počasnu stražu držat će Dujmićeve kolege, a sve to organiziralo je Hrvatsko društvo kompozitora.

- Nažalost, u svemu je došlo i do zabune oko ispraćaja pa mnogi pitaju mogu li doći. Uz strogo poštivanje epidemioloških mjera zbog pandemije, svi oni koji žele, mogu se u Krematoriju oprostiti od Rajka, broj nije ograničen. Otkako je moj Rajko nakon saobraćajne nesreće pao u komu, uz mene je neprekidno i njegov najbolji prijatelj i kolega Nenad Ninčević. I on je još u šoku. Tješili smo jedno drugo, zajedno plakali. No, na kraju je, na moju molbu, smogao snage i pristao održati oproštajni govor – kazala je udovica pokojnika Snježana Šimek-Dujmić, dodavši da će se u ime HGZ-a od njezinog supruga oprostiti Tomislav Šaban, javlja Hayat.

Dujmić će biti ukopan u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju, a zemljište za grob među zaslužnim građanima porodici će ustupiti Grad Zagreb. Rajko će tako počivati pokraj Ede Murtića, Dražena Petrovića, Ene Begovići drugih istaknutih velikana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...