KINA NAM DONIRALA 4.800 TESTOVA ZA DETEKCIJU KORONAVIRUSA: Isporučeni su...

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine podijelilo je 4.800 testova na koronavirus koje je Narodna Republika Kina donirala Bosni i Hercegovini.

  • Vijesti

  • 12. Avg. 2020  12. Avg. 2020

  • 0

S ciljem realizacije Sporazuma o donaciji, koji je 8. jula 2020. godine zaključen između "Shanghai Fosun Foundationa” iz Narodne Republike Kine i Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovini, kojim je "Shanghai Fosun Foundation” donirao Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine PCR kitove za detekciju, testovi su podijeljeni nadležnim institucijama.

Na temelju Rješenja o saglasnosti za uvoz i korištenje Covid-19 RT-PCR kitova humanitarnog karaktera Bosni i Hercegovini, koje je izdalo Federalno ministarstvo zdravstva, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Odjel za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta, a u skladu s članom 2. Odluke o principima raspodjele međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje ("Službeni glasnik BiH", broj 24/20), 11. augusta 2020. godine isporučeno je 4.800 testova za detekciju, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Testovi su isporučeni: Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2.827 testova, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske 1.733 testa i Pododjelu za javno zdravstvo Brčko distrikta 240 testova. Ukupno je isporučeno 4.800 testova, a ukupna vrijednost donacije je 34.080 američkih dolara.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...