"SB" NA LICU MJESTA: Privođenje policajaca koji su danas uhapšeni zbog korupcije (FOTO)

U Tužilaštvo Kantona Sarajevo večeras su privedeni pripadnici policije, koji su danas uhapšeni u velikoj akciji Dar 1, piše Radiosarajevo.

  • Hronika

  • 12. Avg. 2020  12. Avg. 2020

  • 1

Podsjetimo, pripadnici MUP-a BiH jutros su izvršili pretrese na 17 lokacija, na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona i Istočnog Sarajeva.

Asistenciju u akciji su pružali i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije.

Uhapšeni se sumnjiče da su tokom više godina počinili više od stotinu krivičnih djela iz člana 380. KZ FBiH (Primanje dara i drugih oblika koristi) i člana 383. KZ FBIH (Zloupotreba položaja ili ovlasti).

Procurila su i imena uhapšenih policajaca.

Navodno su jutros uhapšeni Damir Bihorac, Emrah Hasanspahić, Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić, Gojko Pećenica, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Mensur Skenderović, Nedim Gljiva i Alem Ibišević.

(Radiosarajevo.ba)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...