LUDNICA U LISABONU: Atalanta vodila do 90. minute, a onda je uslijedio uragan PSG-a (VIDEO)

Ekipa PSG-a plasirala se u polufinale Lige prvaka nakon što je večeras pobijedila Atalantu u nevjerovatnom meču sa 2:1.

  • Sport

  • 12. Avg. 2020  13. Avg. 2020

  • 0

Uzbuđenja na ovom meču su počela u 3. minuti kada je Alejandro Gomez zaprijetio golu Parižana, ali Navas je bio siguran. Odmah nakon toga stopostotna prilika za Neymara, ali očajan udarac koji odlazi pored gola. 

Kasnije Atalanta preuzima inicjativu i stvara nekoliko odličnih prilika. Prvu je u 11. minuti imao Hateboer, ali Navas je opet odbranio. Pokušao je poslije njega i Caldara, ali opet je Navas siguran. Djimsiti je poslije toga šutirao glavom, ali pored gola. Kasnije je probaio i Pašalić, ali Navas je bio siguran.

Odmah poslije tog pokušaja, Pašalić je dobio šansu za popravni i ovog puta pogodio. Šutirao je sjajno lijevom nogom u suprotni ugao i loptu poslao u same rašlje. Navas ovog puta nije imao šansi. Bilo je to u 27. minuti.

Poslije toga stopostotnu šansu je imao Neymar, ali iz izgledne pozicije opet šutira očajno i lopta odlazi desno od gola. To je bio i kraj uzbuđenjima u prvom dijelu.

U nastavku meča nije bilo mnogo šansi do 20-ak minuta pred kraj. Atalanta je imala u 58. minuti dobru priliku preko Djimsitija, ali njegov udarac odlazi pored gola. U posljednjih 20 minuta francuski tim je bacio sve karte u napad i stvorio nekoliko velikih šansi. U 74. minuti priliku je imao Mbappe, ali golman Sportiello mu brani udarac. Tri minute kasnije pokušao je i Neymar, ali opet brani Sportiello. U 80. minuti nova šansa za Mbappea, ali opet je dobar golman italijanske ekipe. Još jednu šansu je imao Mbappe, ali jedan od defanzivaca Atalante je na vrijeme uklizao i blokirao udarac.

U samom finišu PSG je napadao ali nije imao većih šansi do 90. minute kada je došao do izjednačenja.

Neymar je primio loptu u šesnaestrcu, dodao je do Marquinhosa a ovaj pogodio za 1:1. Samo dvije minute poslije toga PSG dolazi do potpunog preokreta. Nakon fantastične akcije Mbappe je dodao do Choupo-Motinga koji je pogodio za 2:1.

Atalanta više nije imala snage i PSG je prošao dalje.

U polufinalu Parižani će igrati protiv boljeg iz meča RB Leipzig - Atletico Madrid.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...