BEOGRADSKI MEDIJI PRESRETNI: "Na pomolu je krah crnogorskog turizma, jer je..."

"...ruska nacionalna aviokompanija "Aeroflot" objavila da za ovu godinu potpuno ukida redovni saobraćaj na svojim linijama iz Moskve za Tivat."

  • Ekonomija

  • 13. Avg. 2020  13. Avg. 2020

  • 1

Radi se o letovima koji ne funkcionišu od sredine marta, kada je Nacionalno koordinaciono vijeće za zarazne bolesti uvelo privremenu zabranu letova na aerodromima u Crnoj Gori zbog pojave koronavirusa, pišu beogradske "Večernje novosti".

Ova odluka ruske aviokompanije predstavlja snažan udarac na posrnulu crnogorsku privredu, posebno turizam. Uzalud su se turistički radnici nadali ruskim gostima koji bi popunili praznu crnogorsku obalu i koliko-toliku popravili katastrofalno stanje, navode "Novosti".

Neizvjesno je hoće li avioni "Aeroflota" na proljeće iduće godine ponovo letjeti na relaciji Moskva - Tivat zbog (ne)rentabilnosti i zbog toga su okrenuti “dugim linijama” prema destinacijama koje im garantuju profit. Tako, barem, pišu Beograđani.

(S. B.) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...