ISPRAVAN PUT: Ovaj pragmatik je dobio mandat za formiranje Vlade Sjeverne Makedonije

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski dodijelio je mandat za sastav nove Vlade bivšem premijeru i aktuelnom lideru vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.

  • Regija

  • 13. Avg. 2020  13. Avg. 2020

  • 0

"Predvodit ću administraciju koja neće uzmicati od puta koji vodi ka članstvu u EU nakon pristupa u NATO", naglasio je Zaev, prenosi Srna.

Lider Socijaldemokratske partije ima rok od 20 dana da formira administraciju.

Na prijevremenim parlamentarnim izborima u Sjevernoj Makedoniji 15. jula vladajući Socijaldemokratski savez osvojio je 46 mandata, opozicioni VMRO-DPMNE 44, albanska DUI 15, Alijansa za Albance i Alternativa 12, Ljevica dva i Demokratska partija Albanaca jedno poslaničko mjesto.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...