PRODAO OBRAZ ZA SIĆU: Granični policajac BiH naplatio 50 eura i dobio otkaz

Službenik Granične policije BiH Z. V. je 26. jula 2019. godine na MGP-u Šamac, na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, u svojstvu vođe tima, od S. J., državljanina Njemačke, zahtijevao i primio dar.

  • Hronika

  • 13. Avg. 2020  13. Avg. 2020

  • 0

Službenik Granične policije BiH dobio je rješenje o prekidu radnog odnosa, jer je od njemačkog državljanina primio mito u vrijednosti od 50 eura, saopćeno je iz Granične policije BiH, prenose "Nezavisne novine" iz Banje Luke.

Kako je navedeno, službenik Granične policije BiH Z. V. je 26. jula 2019. godine na MGP-u Šamac, na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, u svojstvu vođe tima, od S. J., državljanina Njemačke, zahtijevao i primio dar, odnosno novčana sredstva u iznosu od 50 eura. Prema navodima S. J., koji je upravljao vozilom marke Ford, policijski službenik GPBiH Z. V. je tvrdio da vozilo ne posjeduje valjan tehnički pregled, tzv. TUV, te mu je tražio novac da bi omogućio ulazak u BiH, stoji u saopštenju GPBiH.

"Nakon razmatranja podnesenog zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka i održanog glavnog pretresa, Disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije BiH donijela je rješenje o prestanku radnog odnosa policijskog službenika Z. V.", precizirano je. Disciplinski postupak protiv Z. V. pokrenut je zbog osnova sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti, narušavanje ugleda policijskog tijela i zloupotreba službenog položaja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...