VELIKA POBJEDA PORTLANDA ZA OSTANAK U IGRI: Briljantni Lillard i sjajni Nurkić porazili Brooklyn Netse i osigurali osmo mjesto i bitku za play off! (VIDEO)

Košakaši Portland Trailblazersa u fantastičnoj i nezapamćeno uzbudljivoj utakmici pobijedili su rano jutros Brooklyn Netse rezutatom 134:133 i plasirali se u play in Zapadne konferencije NBA lige, gdje će za prolazak među osam najboljih ekipa igrati protiv Mempfies Grizzliesa.

  • Sport

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 0

Ponovo je Portland do pobjede vodio nevjerovatni Damian Lillard sa 42 poena i 12 asistencija, uprkos nevjerovatnoj odbrani koju sa protiv njega odigrali igrači Netsa. Lillarda je u drugom poluvremenu, kada su Netsi napravili rezultatski preokret i vodili i sa 10 razlike, pratio jedino Jusuf Nurkić, koji je na kraju upisao 22 poena (od čega 14 u drugom poluvremenu) i 10 skokova.

U ekipi Netsa, koji su ranije osigurali ulazak u play off, briljirao je Caris LeVert sa 37 poena, ali je pokvario sjajan dojam promašajem u posljednjoj sekundi utakmice, nakon kojeg je uslijedilo veliko slavlje igrača Portlanda.

U ekipi Brooklyn Netsa nije bilo reprezentativca Bosne i Hercegovine Džanana Muse.

Portland Blazersi prvu utakmicu protiv Mempfis Grizzliesa igraju u subotu i, ukoliko pobijede, plasirat će se u play off, gdje ih čeka najbolja ekipa Zapadne konferencije Los Angeles Lakersi. U slučaju pobjede Grizliesa, igrat će se na dvije dobijene utakmice.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...