ABDULAH SIDRAN ZA N1: "Nadvladalo je ono čega smo se najviše plašili" (VIDEO)

Akademik Abdulah Sidran je gostujući u emisiji Dan uživo na TV N1 govorio o aktuelnoj političkoj i društvenoj situaciji.

  • Mini market

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 0

"Ja sam pisac i ponekad umijem biti politički komentator. Situaciju u BiH ja nemogu gledati od korone do danas, nego na period od Dejtona do danas koji je dio jedne teške situacije za sve nas", kazao je na početku gostovanja Sidran.

"Kad bih govorio aorističkim jezikom o našoj situaciji: Svi se valjamo u blatu posljedica, a malo ko ima hrabrosti da progovori i pokuša riješti uzroke".

Sidran je kazao da stanje u narodu trenutno nije dobro jer: "Ovo što je meni aktuelno sad; stanje u narodu nije dobro jer se dopustilo da nadvlada ono čega smo se najviše plašili, a to je psihoza straha", kazao je i dodao: "Narod lakše podnosi borbu protiv svake elemenatarne nepogode, ako ima povjerenje u vlast koja ga predvodi i daje instrukcije."

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...