KIĆO SLABINAC NIJE ŽIVOTNO UGROŽEN: "Budan je i pod lijekovima, ima dobre šanse za oporavak"

Kardiohirurg govori kako je pjevač imao vrlo ozbiljnu koronarnu bolest, koja mu je zahvatila sve krvne žile, i prognoze su mu bile jako loše. Zbog toga mu je ugradio tri prijemosnice i kaže da je Kićino srce sada uredu.

  • Regija

  • 15. Avg. 2020  15. Avg. 2020

  • 0

Kići Slabincu su prije dvedesetak dana ugrađene tri srčane prijemosnice u KBC-u Zagreb, a sada je na respiratoru, jer ima problema sa zacjeljivanjem prsne kosti nakon operativnog zahvata. 

Kako doznajeo 24sata.hr od kardiohirurga, prof. dr. Hrvoja Gašparovića, koji je operisao Kiću, pjevač je imao vrlo ozbiljnu koronarnu bolest koja mu je zahvatila sve krvne žile, i prognoze su mu bile veoma loše. Zbog toga je prof. dr. Gašparović obavio ugradnju tri prijemosnice i kaže da je Kićino srce sada potpuno uredu. No, postoji drugi problem, a to je prekomjeran broj kilograma slavonskog bećara i rokera.

Zbog toga mu prsna kost ne zacjeljuje kako bi trebalo. Posljedica toga su respiratorni problemi, a kada je kašljao, popucale su žice kojima su kardiohirurzi zatvarali prsnu kost. Pokušali su ponovno spojiti fragmente prsne kosti, ali to nije bilo moguće.

- Kićo Slabinac nije pao u komu, kako kažu neke neprovjerene informacije, već je sediran lijekovima i stavljen na respirator, da se odmori i da njegova prsna kost zacijeli. Cilj je da se ispod prednje stijenke prsišta, dok je na respiratoru, formira takozvana fibrozna ploča i da se nakon toga i prsna kost oporavi. Dakle, Kićo je budan, ali pod lijekovima, i pod monitoringom na jedinici intenzivnog liječenja. Dobre su šanse za njegov oporavak - kaže prof. dr. Gašparović te dodaje da bi Kićo, s obzirom na dobro stanje srca, već bio kod kuće da nije ovih dodatnih problema.

Davne 1988. godine, legendarni Kićo pobijedio je na sarajevskom Festivalu "Vaš šlager sezone" sa pjesmom "Ja kakva je na Bembaši trava" autora Đorđa Novkovića. 

Pogledajte maestralnu interpretaciju velikog pjevača, kome od srca želimo brz oporavak.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...