TRUMP O RUSKOJ VAKCINI: Niko nije očekivao da će ovo izjaviti, a možda ni on

"Nadam se da će djelovati".

  • Svijet

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 0

Predsjednik SAD-a Donald Trump izjavio je da se nada da će vakcina protiv virusa korona, registrovana u Rusiji, djelovati, piše Sputniknews.com-

"Mi ne znamo mnogo o tome. Nadamo se da će djelovati. Oni su izbacili neka istraživanja. Smatramo da je veoma važno da se prođe proces", rekao je Trump na press konferenciji. On je dodao da su SAD "veoma napredovale", kada je riječ o razvoju vakcine protiv virusa korona.

Podsjetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u utorak prvu na svijetu vakcinu za prevenciju nove infekcije Covid-19, koju je razvio Naučni institut "Gamalej" zajedno s ruskim Fondom za direktne investicije. Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško saopštio je da će se vakcina proizvoditi na dva mjesta - u centru "Gamaleja" i u kompaniji "Binofarm". Predsjednik Rusije Vladimir Putin istakao je da je vakcina prošla sve neophodne testove i da formira stabilan imunitet.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...