MESSIJEV ULTIMATUM NAKON TEŠKE BLAMAŽE: "On mora otići ako me želite na Nou Campu!"

Nakon najvećeg poniženja u povijesti Barcelone, naravno da su krenule brojne priče o tome da Leo Messi odlazi iz katalonske prijestonice. Ovaj je put bio najbrži španski radio COPE, koji je tokom noći objavio - dakako iz pouzdanih izvora - da Messi odlazi ne dođe li "do dubokih promjena u klubu". Messi je to, navodno, jasno rekao svojim saigračima.

  • Sport

  • 15. Avg. 2020  15. Avg. 2020

  • 1

"Duboke promjene" nikako nisu samo odlazak trenera Setiena, koji je svakako već bivši trener, nego to podrazumijeva i odlazak predsjednika Bartomeua, koji je potpisao prvu sezonu nakon 2007/2008, u kojoj Barcelona nije osvojila niti jedan trofej.

Messijeva frustracija jasno se vidjela tokom susreta, a zna se da je mjesecima u otvorenom sukobu sa sportskim direktorom Ericom Abidalom. Messi je, kažu, podržao dolazak Xavija na klupu, ali i legendarni igrač Barcelone može doći samo s novim predsjednikom, jer ne želi ništa imati s Bartomeuom.

Messi u ugovoru ima klauzulu da može otići iz kluba bez ikakve odštete, iako ga formalno ugovor veže do ljeta 2021. Kako god, Messi nikada nije bio bliži odlasku...

Gerard Pique prvi je stao pred mikrofone i dao iskrenu izjavu.

"Užasna utakmica i užasan osjećaj, sramota nas je. Ne možete tako igrati, nije to ni prvi, ni drugi, ni treći put. Nadam se da će ovo pomoći, svi moramo promisliti", rekao je.

"Klub treba promjene i tu ne govorim o igračima i trenerima, ne želim upirati prstom ni u koga. Klub treba razne vrste promjena. Niko nije nezamjenjiv. Prvi ću dobrovoljno otići ako treba, mislim da smo dotaknuli dno. Moramo svi pogledati šta je najbolje za Barcelonu", dodao je.

- Jako bolan poraz, primili smo previše golova. Bayern nas je potpuno nadigrao. Kad Pique kaže nešto kao što je rekao ranije, onda tu ima istine. Svi smo veoma frustrirani i morat ćemo donijeti odluke misleći na budućnost kluba. Ovo ga jako boli - rekao je sad već bivši trener Barcelone Quique Setien. 

Thomas Müller (30) zabio je dva gola i asistirao za jedan.

- Teško je objasniti šta se dogodilo. Igramo u fantastičnoj formi. Hvala vam što ste mi dali trofej za igrača utakmice, ali mi imamo 12 ili 15 igrača koji ga zaslužuju. Igramo u intenzitetu u kojem nas je teško pobijediti. Jako smo se zabavili danas. Nije bitno ko su nam protivnici, naravno da je posebno kad je to Barcelona, ali nije nam presudno. Kad oni pritisnu i driblaju, to nije problem. Kad mi dobijemo loptu, onda se vidi koliko talenta imamo prema naprijed - rekao je igrač Bavaraca pa završio:

- Možete zamisliti kako se dobro osjećamo nakon ovakve utakmice, ali moramo se smiriti i regenerirati. Moramo biti sretni. Sutra ujutro ćemo se probuditi, odgovoriti na poruke koje su nam stigle na mobitel i fokusirati se na sljedeću utakmicu. Mi smo tu kako bismo slavili u finalu.

  

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...